HGT on valittu Harrastajateatterikesään

Harrastajateatterikesä -tapahtuma järjestetään taas Jyväskylässä 20.–22.8.2021, ja mukaan on valittu viisi harrastajateatteria eri puolilta Suomea. Valinnat teki Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja, teatteriohjaaja ja -opettaja Sanna Saarela.

Tapahtumassa esityksiä arvioi teatterialan ammattilaisen muodostama kolmen hengen raati, joka tapahtuman päätteeksi jakaa kunniamainintoja ja stipendejä yhteensä 1.000 € päätöstilaisuudessa. Tapahtuman raadissa vuonna 2021 ovat näyttelijä Jukka-Pekka Mikkonen, ohjaaja ja dramaturgi Seppo Honkonen sekä näyttelijä Jaana Pesonen.

Helsingin Gayteatteri HGT on ylpeänä mukana esiintyjäkaartissa näytelmällään Pinkkiä punatähden varjossa!

– – – lue lisää – – –

 

 

HELSINGIN GAYTEATTERI HGT RY
HELSINGFORS GAYTEATER RF

Helsingin Gayteatteri HGT ry – Helsingfors Gayteater HGT rf on perustettu syksyllä 2007. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin. Yhdistys tekee tunnetuksi homotaiteilijoiden tuotantoa. HGT:llä ei ole pysyvää teatteritilaa, vaan esityspaikka valitaan projektikohtaisesti. HGT valmistaa 2–3 ensi-iltaa vuodessa. Vakituista henkilökuntaa yhdistyksellä ei ole. Jäseniä yli 10-vuotiaalla teatterilla on noin kolmekymmentä. Helsingin Gayteatteri on harrastajapohjainen teatteri, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä suomalaisen homoyhteisön identiteettiä rakentavana tekijänä.

Helsingin Gayteatteri HGT ry on Suomen Harrastajateatteriliitto ry:n jäsen.