Korona-ajan ohjeistus turvalliseen olemiseen ja käytäntöihin esityksissä

Helsingin Gayteatteri HGT:n esityksissä koemme katsojiemme turvallisen olemisen esityksissä tärkeäksi. Noudatamme tapahtumajärjestelyissä viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia ja päivitämme käytäntöjä tarvittaessa. Ohjeita noudattamalla voimme yhdessä tehdä esityksessä olemisen ja siitä nauttimisen mahdollisimman turvalliseksi kaikille, niin katsojille kuin esiintyjille ja paikalla olevan tuotantoryhmän jäsenille ja tilassa toimivalle henkilökunnalle.

Turvajärjestelyt:

Turvavälit ja maskisuositus, turvallinen käyttäytyminen esityksessä sekä lipun ostaminen.

Tule ainoastaan terveenä ja oireettomana esitykseen. Jos olet sairas ja oireellinen, pyrimme järjestämään sinulle uuden ajankohdan esityksen katsomiseen. Siitä voit olla yhteydessä HGT:n lipunmyyntiin tai www.tiketti.fi 

Suosittelemme ostamaan liput ensisijaisesti etukäteen lipunmyyntipisteistä; tietoa saat www.hgt.fi / Rosa Unterm Roten Stern. Näytöksen lipunmyynnissä suosittelemme käyttämään korttimaksua, mieluiten emme ota vastaan käteistä. Ostamalla lipun etukäteen varmistat paikkasi esityksessä, sillä esityksessä on rajallinen määrä paikkoja katsojille.

Huolehdithan turvaväleistä saapuessasi ravintolaan, lipuntarkastuksessa, narikassa, wc:ssä, ravintolan tiloissa sekä katsomossa. Tämä sama pätee myös esityksen välitauolla ravintolatilassa, wc:ssä, tupakkakopissa ja ulkona käydessäsi sekä esityksen jälkeen poistuessasi. Hyvä turvaväli on 1 - 2 metriä. Henkilökunta ohjeistaa tarvittaessa. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Laita nenäliina heti roskikseen ja desinfioi kätesi.

Näytöksiin myydään lippuja korkeintaan 50% salin kapasiteetista, jotta turvavälit voidaan taata. Tässä noudatamme viranomaisten päivitettyä tietoa, jota saamme viranomaisilta esityskauden aikana. Turvaväleistä löydät myös tietoiskuja ravintolan tiloista ja niistä kuulutetaan ennen ja jälkeen esityksen sekä väliajalla. Katsomosta poistutaan henkilökunnan avustuksella ja ohjeita noudattaen ettei ihmisryppäitä pääse syntymään. Suositeltavaa olisi, että esityksessä noudatetaan heidän ohjeistustaan. Ravintolan tiloissa on saatavilla käsidesiä, wc:ssä käsisaippuaa ja -desiä sekä kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä. Ravintolatilat on puhdistettu ennen esitystä ja väliajan jälkeen huolehditaan myös ravintolan pintojen desinfioimisesta. Samoin tuolit desinfioidaan näytösten välillä ennen seuraavaa näytöstä. Päivänäytöksen jälkeen pyydämme yleisöä poistumaan mahdollisimman nopeasti, jotta iltaesityksen yleisö pääsee ravintolatilaan turvallisesti odottamaan esityksen alkua ja näin vältämme ristikkäisliikkumisen ravintolan eteistiloissa.

Olemme päättäneet, että emme tässä koronatilanteessa salli näyttelijöiden tavata yleisöään ennen ja jälkeen esityksen, mutta palautteet esityksestä voi antaa facebook- ja instagram -sivulle; Rosa Unterm Roten Stern - Pinkkiä Punatähden Varjossa. Lipunmyynnissä on saatavilla paperia, joihin katsoja voi kirjoittaa oman s-postisoitteensa, jotta voidaan olla yhteydessä häneen, jos jossakin esityksessä on todettu koronaepäily. Lipunmyynnissä on kutakin esitystä varten laatikko, jonne yhteystietonsa voi laittaa turvallisin mielin, tietosuoja säilyen ja tämä on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Voit myös etukäteen kirjoittaa oman yhteystietosi ja sitten sujauttaa sen laatikkoon lipunmyynnissä, näin vältämme ruuhkautumisen lipunmyynnissä ja saamme sisään tulemisen ravintolatilaan sujuvaksi. Mahdollisten tartuntaketjujen selvittämiseksi lipun ostaneiden yhteystiedot toimitetaan terveydenhuoltoviranomaisille tarvittaessa. Säilytämme yhteystietoja kolme viikkoa näytöksestä ja sen jälkeen hävitämme ne asianmukaisesti. Suosittelemme lataamaan koronavilkku-sovelluksen puhelimeesi; https://koronavilkku.fi/#koronavilkku

Kannustamme käyttämään kasvomaskia esityksissä ja suosittelemme ottamaan oman maskin mukaan. Voit pyytää kertakäyttöisen maskin myös lipunmyynnistä aulassa. Tiloissa olevalla henkilökunnalla on maskit käytössä ja tarvittaessa suojakäsineet. Tutustu THL:n ohjeisiin maskin käytöstä ennen esitystä;

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille 

Turvallisuusohjeemme ja suosituksemme perustuvat Aluehallintoviranomaisten, terveysviranomaisten, Helsingin koronatyöryhmän ja valtioneuvoston virallisiin päätöksiin ja suosituksiin.

Esityksen peruuntuminen tai katsojamäärän rajaaminen esityksessä.

On mahdollista, että joudumme mahdollisen korona-altistuksen sattuessa perumaan esityksen tai kesken esityskauden uusien ohjeistuksien mukaan rajaamaan yleisön määrää pienemmäksi kuin on ennalta oletettu.

Tällaisessa tilanteessa HGT ilmoittaa omilla sivuillaan muutoksista, lipunmyyntipaikoissa ja mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisesti katsojille. Kannattaa varmistaa tilanne ennen esitystä sivuiltamme www.hgt.fi , facebook -tapahtumasta ja instagramista; Rosa Unterm Roten Stern, www.tiketti.fi / Rosa Unterm Roten Stern, www.hercules.fi tai Bear Park Cafen lipunmyynnistä, Agricolankatu 13 ( Kallio ). Esityksen peruuntumisen tai katsojamäärän pienenemisen sattuessa yritämme löytää uuden esitysajankohdan tilalle tai katsoja saa halutessaan lipun hinnan takaisin. Tästä voi olla yhteydessä Tikettiin www.tiketti.fi , jos liput on sieltä hankittu, tai www.hercules.fi , jos liput on hankittu Herculeksen lipunmyynnistä ja Bear Park Cafeen, Agricolankatu 13 ( Kallio ), jos liput on hankittu HGT:n tai Bear Park Cafen kautta. Lipunmyynti Herculeksessa ohjeistaa katsojia tarvittaessa myös näissä tilanteissa.

Lisätietoa ja vastauksia kysymyksiin turvallisuusjärjestelyistä saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toivotamme kaikki katsojat tervetulleiksi turvallisesti nauttimaan esityksistämme ja on hienoa nähdä taas teitä katsomossa ja esittää teille näytelmämme Rosa Unterm Roten Stern - Pinkkiä Punatähden Varjossa.

Helsingin Gayteatteri HGT ry. ,
Helsingfors Gayteater HGT rf.

 

The Helsinki Gay Theatre

Helsingin Gayteatteriyhdistys ry:n nettisivuista englanniksi kääntänyt 16.2.2016 Timja Shemeikka.

 

The Helsinki Gay Theatre Association was established autumn 2007. The purpose of the HGT association is to support the theatre field of the sexual minorities, and enhance equality in the society through the art of theater performing. The productions of gayartists are popularised by the HGT association.

The HGT association doesn’t own a permanent venue, yet the location is chosen depending on the production. HGT prepares 2-3 premieres per year. The association doesn’t own regular staff. The association has been active and running for 7 years, and has 30 members. Helsinki Gay Theatre is an amateur theater, that has established its status as a major actor building the identity of the Finnish gaycommunity in Finland.

 

HISTORY

The theatre started actively working during the autumn 2006. The first play was called Sopimus (An Agreement) and it was adapted from the comic series ”Kermaleivoksia” (Cream Puffs) made by Ralf König. The play got good reviews and was largely noticed in the Finnish gaycommunity.

By the end of the summer 2007, after establishing the HGT association, the theatre started rehearsing its second production. The play ”Paljastuksia” (Exposed) was about coming-out stories and how those stories are received among one’s loved ones. ”Paljastuksia” was premiered in January 2008, and it was performed 3 times. In the summer 2008 it was performed 4 times on the stage of Takomo-teatteri during Helsinki Pride Week.

The third production was called ”Olitko Sinä? - Homomman Suomen historia” (Was it You? – The history of gay Finland) was premiered on 19th of March 2009. The twelve plays took place both in spring and summertime in Studio Krunikka.

On March 2010 a farce by Brandon Thomas, ”Charley’s Aunt” was performed.

”Viimeinen Viilto” –crime play (The Final Cut) was performed in Kokoteatteri from 19th of March ’til 4th of April in 2011.

Helsinki Gay Theatre celebrated its 5-year-old history in January 2012. During the same year, spring 2012 national premiere of ”Kun Jonkun Löytää” (Harvey Fierstein: Torch Song Trilogy) was a huge success!

In 2013, two national premieres had opening nights: ”Corpus Christi” by Terrence Mc Nally, as well as ”Viinakortti” –play (The Liquor Card) written by Sami Hilvo. On 19th of March 2014, ”Edward II” by Christopher Marlove was premiered.

In May 2014 HGT made history by touring the cities of Helsinki, Turku, Jyväskylä and Tampere with the ”Viinakortti”-play!

In the next autumn, Paul Rudnick’s ”Jeffrey” got its national premiere. The play was re-premiered 10 more times on spring 2015 due to public demand. The autumn 2015, ”Homokansan Lauluja” (The Songs by the Gays) was premiered.

The theatre is currently rehearsing for the upcoming Eurogames 2016 with a first ever gay nusical in Finland "The Land Of The Midnight Fun". Also, a movie performance ”Herkkupala” (The Tasty Bite) celebrating their history of 10 years, is currently in the making.

 

THE VALUES OF HELSINKI GAY THEATRE ASSOCIATION 

WE ARE POLITICAL AND OWN A SENSE OF COMMUNITY

 • Being gay is good.
 • Three (or more) is a pleasure.
 • If you want something, you have to give something.
 • Onward with the gay crews!

WE ARE BRAVE AND TALK OPENLY

 • Dare to take risks, eventhough it would hurt.
 • Believe in the act of doing, not necessarily the act of gods.
 • Dare to give everything you’ve got.
 • Come as you are and make a first impression yet to remember.
 • Breathe freely.
 • Speak up, you’re only telling the truth.

WE ARE INNOVATIVE AND CHERISE CONTINUITY

 • Let the light bulb be lit, burst the bubble.
 • A world without colours is not the world we know.
 • A model of ”Planned economy of 5-year-implementation” is being used.
 • No homo gathers no moss.
 • Our generations take after one another.

WE ARE HUMOUROUS & ECONOMICAL

 • Play and laughter brings only good to the economy
 • Too much ”that good stuff” is just enough!
 • Our treasurer, Impi Pihinen, is a good gal when handling money. That’s why joy and balanced books go hand-in-hand.
 • A nickel in theatres box means the temple of Thalia is filled with cocks.

 

The association also organizes Kulttuurikaappi –cultural events. Without a doubt, the gay theatre has a valid need in today’s theatre field. The aim of the association is to establish its activity. The HGT Association is a member of SHT, the Finnish Union of Amateurtheatres.

 

BECOME A MEMBER

Send your e-mail with a title Jäsenhakemus (Member Application) to Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. The board will process the applications. For the season the HGT membership fee is 70 €. The deposit can be made with two payments, 35 € each.

 

Arvot

POLIITTISUUS & YHTEISÖLLISYYS

 • Homona on hyvä elää.
 • Homous on kuin pörriäinen – ei lähde huitomalla eikä haukkumalla.
 • Barrikaadeille!
 • Kimpassa on kivempaa ja kaverille kans!
 • Jos haluu saada, on myös pakko antaa!
 • Homoverkot vesille.

 

ROHKEUS & AVOIMUUS

 • Uskalletaan sohaista "ampiaispesää".
 • Otetaan riskejä, vaikka käpälään tuleekin.
 • Usko tekemiseen, ei aina jumaliin.
 • Rohkeutta tulla iholle ja antaa kaikkensa.
 • Tule sellaisena kuin olet ja tee lähtemätön vaikutus.
 • Voit hengittää vapaasti.
 • Sano mitä sanot, tottahan se vain on.

 

INNOVATIIVISUUS & JATKUVUUS

 • Anna lampun syttyä ja kuplan puhjeta.
 • Väritön maailma ei ole meidän juttu.
 • "Suunnitelmatalouden viisivuotistoteuttamismalli" käytössä.
 • Homon kivet eivät sammaloidu.
 • Meillä sukupolvet seuraavat toisiaan.

 

HUUMORI & TALOUS

 • Nauru ja leikki on kansantaloudellinen hyöty.
 • Liian paljon hyvvee on ihanoo!
 • Impi Pihinen on tarkan markan tyttö, siksipä talous ja ilo kulkevat käsikkäin.
 • Kun kolikko teatterin kassaan kilahtaa, homo Thalian temppelissä vilahtaa.

 

Historiaa

Gayteatteria vuodesta 2006

 

Teatterin toiminta aloitettiin syksyllä 2006. Keväällä 2007 valmistui ensimmäinen näytelmä Ralf Königin sarjakuvasta Kermaleivoksia. Näytelmä sai nimekseen Sopimus. Esitys sai hyvän vastaanoton ja herätti suurta kiinnostusta gay-yhteisössä. Yhdistyksen perustamisen jälkeen loppukesästä 2007 alkoi toisen näytelmän tekeminen. Näytelmässä Paljastuksia esitettiin tarinoita siitä, miten kaapista tullaan ulos ja miten homoksi tunnustautuminen otetaan vastaan lähipiirissä. Paljastuksia sai ensi-iltansa tammikuussa 2008 ja sitä esitettiin kolme kertaa. Kesällä 2008 Paljastuksia-esitystä esitettiin Takomo-teatterin tiloissa täysille katsomoille Helsinki Pride 2008-viikon yhteydessä. Esityksiä oli neljä.

Kolmas tuotanto Olitko Sinä? – Homomman Suomen historia sai ensi-iltansa 19.3.2009. Esityksiä oli kaksitoista Studio Krunikassa – keväällä ja kesällä. Maaliskuussa 2010 esitettiin Brandon Thomasin farssi Charleyn Täti. Viimeinen viilto -rikosnäytelmää esitettiin Kokoteatterissa 19.3.–4.4.2011. Helsingin Gayteatteri täytti tammikuussa 2012 viisi vuotta ja juhli sitä HGT 5 -gaalassa. Keväällä 2012 Suomen kantaesitys näytelmästä Kun jonkun löytää oli yleisömenestys!

Vuonna 2013 ensi-iltansa sai kaksi kantaesitystä: Terrence Mc Nallyn kirjoittama Corpus Christi sekä Sami Hilvon kirjoittama Viinakortti. Maaliskuun 19. päivänä 2014 ensi-iltansa sai Christopher Marloven Edvard II. Toukokuussa HGT teki historiaa Viihdytyskiertueen muodossa, Viinakortti-näytelmä lähti Helsinkiin, Turkuun, Jyväskylään ja Tampereelle! Syksyllä HGT esitti Suomen kantaesityksennä, Paul Rudnickin näytelmän Jeffrey, joka esitettiin keväällä 2015 toiveuusintana vielä kymmenen kertaa. Syksyllä 2015 Homokansan lauluja valloitti yleisönsä, sitä esitettiin eri paikoissa ympäri Helsinkiä.

Kesän 2016 Eurogames Helsingissä ja Suomen ensimmäinen gaymusikaali yhdessä Helsingin gaykuoro Out 'n loudin ja HOT ry:n kanssa toteutettu The Land of the Midnight Fun sai suuren suosion Savoy-teatterin huikealla lavalla! Homokansan lauluja kutsuttiin Jyväskylään harrastajateatterikesään, ja esitys sai kunniamaininnan!

Vuonna 2017 Herkkupala-elokuva sekä Olitko sinä – Homomman Suomen historia vol. 2.0 juhlistivat teatterimme 10-vuotistaivalta. Gayteatterin 10-vuotistaival huipentui HGT10-festareihin Kanneltalossa. Suomi täytti 100 ja HGT 10. Teatterimme juhlisti 10 % Suomen historiasta!

Kevään 2018 esityksen, Hutsula ohjasi pitkästä aikaa Minna Kivelä – esitykset olivat Nightclub Herculeksessa. Olitko sinä? – Homomman Suomen Historia vol. 2.0 kutsuttiin Jyväskylän harrastajateatterikesään, ja HGT:n näytelmä sai kunniamaininnan. Syksyllä 2018 sain kantaesityksensä Salla Markkasen teos Ruumiinosalauluja.

Keväällä 2019 aloitettiin Ari Murron kirjoittaman Perheen pinkki lammas -näytelmän harjoittelu. Ensi-ilta oli syksyllä 2019. Syksyllä järjestettiin myös Helsingin gaykuoro Out 'n loudin kanssa viikon kestävät Kulttuurikaappi-iltamat Malmitalolla.

HGT:n 20. tuotanto, Mikko Aution käsikirjoittama ja Jarno Pimperin ohjaama Pinkkiä punatähden varjossa - Rosa unterm roten Sternin ensi-ilta siirtyi koronapandemiasta johtuen maaliskuulta 2020 lokakuulle 2020. Esityspaikkana Nightclub Hercules. HGT:n historian ensimmäiset livestriimaukset näkivät esityksen myötä päivänvalon.

Elokuussa 2021 Pinkkiä punatähden varjossa – Rosa unterm roten Stern oli mukana Jyväskylän Harrastajateatterikesä -festivaaleilla.

 

HELSINGIN GAYTEATTERI HGT RY
HELSINGFORS GAYTEATER RF

  

 

 Uutta näytelmää pukkaa... Lisätietoja tulossa... Pysy linjoilla.

 

 

Helsingin Gayteatteri HGT ry – Helsingfors Gayteater HGT rf on perustettu syksyllä 2007. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin. Yhdistys tekee tunnetuksi homotaiteilijoiden tuotantoa. HGT:llä ei ole pysyvää teatteritilaa, vaan esityspaikka valitaan projektikohtaisesti. HGT valmistaa 2–3 ensi-iltaa vuodessa. Vakituista henkilökuntaa yhdistyksellä ei ole. Jäseniä yli 10-vuotiaalla teatterilla on noin kolmekymmentä. Helsingin Gayteatteri on harrastajapohjainen teatteri, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä suomalaisen homoyhteisön identiteettiä rakentavana tekijänä.

Helsingin Gayteatteri HGT ry on Suomen Harrastajateatteriliitto ry:n jäsen.