Korona-ajan ohjeistus turvalliseen olemiseen ja käytäntöihin esityksissä

Helsingin Gayteatteri HGT:n esityksissä koemme katsojiemme turvallisen olemisen esityksissä tärkeäksi. Noudatamme tapahtumajärjestelyissä viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia ja päivitämme käytäntöjä tarvittaessa. Ohjeita noudattamalla voimme yhdessä tehdä esityksessä olemisen ja siitä nauttimisen mahdollisimman turvalliseksi kaikille, niin katsojille kuin esiintyjille ja paikalla olevan tuotantoryhmän jäsenille ja tilassa toimivalle henkilökunnalle.

Turvajärjestelyt:

Turvavälit ja maskisuositus, turvallinen käyttäytyminen esityksessä sekä lipun ostaminen.

Tule ainoastaan terveenä ja oireettomana esitykseen. Jos olet sairas ja oireellinen, pyrimme järjestämään sinulle uuden ajankohdan esityksen katsomiseen. Siitä voit olla yhteydessä HGT:n lipunmyyntiin tai www.tiketti.fi 

Suosittelemme ostamaan liput ensisijaisesti etukäteen lipunmyyntipisteistä; tietoa saat www.hgt.fi / Rosa Unterm Roten Stern. Näytöksen lipunmyynnissä suosittelemme käyttämään korttimaksua, mieluiten emme ota vastaan käteistä. Ostamalla lipun etukäteen varmistat paikkasi esityksessä, sillä esityksessä on rajallinen määrä paikkoja katsojille.

Huolehdithan turvaväleistä saapuessasi ravintolaan, lipuntarkastuksessa, narikassa, wc:ssä, ravintolan tiloissa sekä katsomossa. Tämä sama pätee myös esityksen välitauolla ravintolatilassa, wc:ssä, tupakkakopissa ja ulkona käydessäsi sekä esityksen jälkeen poistuessasi. Hyvä turvaväli on 1 - 2 metriä. Henkilökunta ohjeistaa tarvittaessa. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Laita nenäliina heti roskikseen ja desinfioi kätesi.

Näytöksiin myydään lippuja korkeintaan 50% salin kapasiteetista, jotta turvavälit voidaan taata. Tässä noudatamme viranomaisten päivitettyä tietoa, jota saamme viranomaisilta esityskauden aikana. Turvaväleistä löydät myös tietoiskuja ravintolan tiloista ja niistä kuulutetaan ennen ja jälkeen esityksen sekä väliajalla. Katsomosta poistutaan henkilökunnan avustuksella ja ohjeita noudattaen ettei ihmisryppäitä pääse syntymään. Suositeltavaa olisi, että esityksessä noudatetaan heidän ohjeistustaan. Ravintolan tiloissa on saatavilla käsidesiä, wc:ssä käsisaippuaa ja -desiä sekä kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä. Ravintolatilat on puhdistettu ennen esitystä ja väliajan jälkeen huolehditaan myös ravintolan pintojen desinfioimisesta. Samoin tuolit desinfioidaan näytösten välillä ennen seuraavaa näytöstä. Päivänäytöksen jälkeen pyydämme yleisöä poistumaan mahdollisimman nopeasti, jotta iltaesityksen yleisö pääsee ravintolatilaan turvallisesti odottamaan esityksen alkua ja näin vältämme ristikkäisliikkumisen ravintolan eteistiloissa.

Olemme päättäneet, että emme tässä koronatilanteessa salli näyttelijöiden tavata yleisöään ennen ja jälkeen esityksen, mutta palautteet esityksestä voi antaa facebook- ja instagram -sivulle; Rosa Unterm Roten Stern - Pinkkiä Punatähden Varjossa. Lipunmyynnissä on saatavilla paperia, joihin katsoja voi kirjoittaa oman s-postisoitteensa, jotta voidaan olla yhteydessä häneen, jos jossakin esityksessä on todettu koronaepäily. Lipunmyynnissä on kutakin esitystä varten laatikko, jonne yhteystietonsa voi laittaa turvallisin mielin, tietosuoja säilyen ja tämä on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Voit myös etukäteen kirjoittaa oman yhteystietosi ja sitten sujauttaa sen laatikkoon lipunmyynnissä, näin vältämme ruuhkautumisen lipunmyynnissä ja saamme sisään tulemisen ravintolatilaan sujuvaksi. Mahdollisten tartuntaketjujen selvittämiseksi lipun ostaneiden yhteystiedot toimitetaan terveydenhuoltoviranomaisille tarvittaessa. Säilytämme yhteystietoja kolme viikkoa näytöksestä ja sen jälkeen hävitämme ne asianmukaisesti. Suosittelemme lataamaan koronavilkku-sovelluksen puhelimeesi; https://koronavilkku.fi/#koronavilkku

Kannustamme käyttämään kasvomaskia esityksissä ja suosittelemme ottamaan oman maskin mukaan. Voit pyytää kertakäyttöisen maskin myös lipunmyynnistä aulassa. Tiloissa olevalla henkilökunnalla on maskit käytössä ja tarvittaessa suojakäsineet. Tutustu THL:n ohjeisiin maskin käytöstä ennen esitystä;

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille 

Turvallisuusohjeemme ja suosituksemme perustuvat Aluehallintoviranomaisten, terveysviranomaisten, Helsingin koronatyöryhmän ja valtioneuvoston virallisiin päätöksiin ja suosituksiin.

Esityksen peruuntuminen tai katsojamäärän rajaaminen esityksessä.

On mahdollista, että joudumme mahdollisen korona-altistuksen sattuessa perumaan esityksen tai kesken esityskauden uusien ohjeistuksien mukaan rajaamaan yleisön määrää pienemmäksi kuin on ennalta oletettu.

Tällaisessa tilanteessa HGT ilmoittaa omilla sivuillaan muutoksista, lipunmyyntipaikoissa ja mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisesti katsojille. Kannattaa varmistaa tilanne ennen esitystä sivuiltamme www.hgt.fi , facebook -tapahtumasta ja instagramista; Rosa Unterm Roten Stern, www.tiketti.fi / Rosa Unterm Roten Stern, www.hercules.fi tai Bear Park Cafen lipunmyynnistä, Agricolankatu 13 ( Kallio ). Esityksen peruuntumisen tai katsojamäärän pienenemisen sattuessa yritämme löytää uuden esitysajankohdan tilalle tai katsoja saa halutessaan lipun hinnan takaisin. Tästä voi olla yhteydessä Tikettiin www.tiketti.fi , jos liput on sieltä hankittu, tai www.hercules.fi , jos liput on hankittu Herculeksen lipunmyynnistä ja Bear Park Cafeen, Agricolankatu 13 ( Kallio ), jos liput on hankittu HGT:n tai Bear Park Cafen kautta. Lipunmyynti Herculeksessa ohjeistaa katsojia tarvittaessa myös näissä tilanteissa.

Lisätietoa ja vastauksia kysymyksiin turvallisuusjärjestelyistä saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toivotamme kaikki katsojat tervetulleiksi turvallisesti nauttimaan esityksistämme ja on hienoa nähdä taas teitä katsomossa ja esittää teille näytelmämme Rosa Unterm Roten Stern - Pinkkiä Punatähden Varjossa.

Helsingin Gayteatteri HGT ry. ,
Helsingfors Gayteater HGT rf.